Uw partner in horizontaal

en verticaal transport

75 jarig bestaan

75 jarig bestaan

1 jan 2018

Kraanverhuur Boekestijn, opgericht 1943 In 1943 laat Pieter Boekestijn, de oorspronkelijk oprichter van het bedrijf, zich als handelaar in tweedehands tuinderijopstallen en benodigdheden inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Sinds 1947 is het bedrijf gevestigd aan de Maassluiseweg 1 te Maasland en wordt de handel uitgebreid met tweedehands motorfietsen, auto’s en boten, gecombineerd met een autosloperij.

Omdat de werkzaamheden zich meer en meer gaan concentreren op het bergen van verongelukte auto’s wordt er in 1950 voor eigen gebruik een kraanwagen gefabriceerd. Deze werkzaamheden blijken goed aan te sluiten op de handelsactiviteiten van de autosloperij. Al snel wordt een verbeterde versie van de kraan gebouwd.

Met het verstrijken van de jaren groeit het aantal kraanauto’s en wordt er naast bergingswerk ook hijswerk voor de bedrijven in de omgeving uitgevoerd.

In 1970 wordt het bedrijf van Pieter Boekestijn gesplitst. Pieter Boekestijn blijft betrokken in de autohandel. Zoon Nico neemt de huidige autosloperij en bandenhandel over en zoon Dirk laat het bedrijf onder zijn naam inschrijven als Hijs-, takel- en bergingsbedrijf. Met de aanschaf van een 7 tons en vrij kort daarop een 18 tons Coles kraan nam hij de stap naar wat heden Kraanverhuur D. Boekestijn B.V. is.

De werkzaamheden breiden zich steeds verder uit, zowel in de petrochemie als in de bouwsector en het kranenpark groeit erg snel. In 1976 wordt een 100 tons hydraulische kraan, toen de grootste hydraulische kraan in Nederland, aan het toen 12 kranen tellende park toegevoegd.

Uw partner in horizontaal en verticaal transport! Door de jaren heen is er constant geïnvesteerd in de ontwikkeling van de medewerkers, de huisvesting en het machinepark. Boekestijn beschikt over een modern machinepark van ruim 40 kranen, een tiental trekkers met opleggers, diverse vrachtwagens met laadkraan, hoogwerkers en heftrucks. Alle activiteiten worden vanuit 1 vestiging georganiseerd, waar tevens de beschikking is over een modern kantoorgebouw met een royale werkplaats bestemd voor het onderhoud van de machines. Op het ruime bedrijfsterrein treft men onder meer 4 opslagloodsen voorzien van bovenloopkranen, een testplaats en een tank- en wasplaats aan.

Heden verleent het familiebedrijf als vanouds op maatschappelijk verantwoorde wijze kwalitatief hoogstaande diensten in branches als Bouw, Industrie & Havens, Windenergie, (Petro-)chemie en (semie-)overheid. Onder leiding van familie Boekestijn staan 70 bijzonder gedreven medewerkers 24/7 voor u klaar om u te 'ontlasten'.

Related Posts

↑ Top