Uw partner in horizontaal

en verticaal transport

Opbouw China Light Festival Rotterdam

Opbouw China Light Festival Rotterdam

26 nov 2012

In het park bij de Euromast in Rotterdam is eind november door 40 Chinese kunstenaars gestart met de opbouw van het grootste Chinese lichtspektakel van Europa. De opbouw van het China Light Festival in Rotterdam is een mooi voorbeeld van de manier waarop Kraanverhuur Boekestijn de opdrachtgever voorziet in inventieve oplossingen. Op de festivallocatie middenin Het Park bij de Euromast werden hijswerkzaamheden verlangd bij het opbouwen van het paviljoen, het plaatsen van de containers en de opbouw van de diverse kunstwerken, waaronder het pronkstuk de 100 meter lange draak.

Aangezien het in grote gedeelten van Het Park niet was toegestaan mobiele kranen in te zetten, is de drakenkop  door de machinisten van Boekestijn én met hulp van een groot aantal Chinese kunstenaars geplaatst met een mini rupskraan vanaf een ponton in de vijver. Niet zozeer het hijswerk, maar de onderlinge communicatie was dit keer de grote uitdaging. Kraanverhuur Boekestijn en de organisatie blikken terug op een geslaagde opbouw en goede samenwerking.

Het China Light Festival is te bezoeken vanaf 7 december 2012 tot en met 14 februari 2013 in het park bij de Euromast.

RTV Rijnmond maakte een mooie special van de opbouw, waarin Edwin, die namens Kraanverhuur Boekestijn de werkzaamheden heeft begeleid wordt geïnterviewd. (klik op de foto om het filmpje te starten)

 

Foto's: Fred Ernst / RTV Rijnmond

Opbouw China Light festival Rotterdam
Opbouw China Light festival Rotterdam

Related Posts

↑ Top