Uw partner in horizontaal

en verticaal transport

Hijswerkzaamheden Koedoodbrug Rotterdam – Rhoon

Hijswerkzaamheden Koedoodbrug Rotterdam – Rhoon

6 mei 2014

In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 april 2014 heeft Kraanverhuur Boekestijn de Koedoodbrug geplaatst. Deze brug is vervaardigd door VDS Staal- en Machinebouw en is geplaatst in de groenstrook tussen de Rhoonse Baan en rijksweg A15.

De nieuwe brug weegt 52 ton en meet 40,5 meter lengte. Niet zozeer het gewicht van de brug, maar de bereikbaarheid voor de 750 tons kraan was in dit project de uitdaging. Ter bescherming van het ondergrondse leidingtracé langs de Rhoonse Baan was eerder dit jaar een noodbrug geplaatst, zodat bouwmaterieel de oversteek over dit tracé kon maken. Deze 9-assige 750 tons kraan, een 100 tons hulpkraan en de ballastwagens moesten deze noodbrug passeren, die met een hoogte van ruim één meter en een erg korte steile oprit een behoorlijk obstakel vormde.

De aannemer verrichtte de nodige aanpassingen en 's-ochtends werden door Kraanverhuur Boekestijn de rijplaten en schotten aangevoerd. Eerst werd de 750 tons kraan over de brug gereden en opgesteld midden in de groenstrook. De 100 tons hulpkraan en het convoi met 4 ballastwagens volgde. Later werd de 220 tons kraan opgesteld op de oprit van de noodbrug, het hoogteverschil werd uitgevuld.

Rond middernacht werd de brug op een dolly combinatie aangevoerd door Van der Meijden. De 220 tons kraan heeft de brug gelost en samen met de 750 tons kraan binnen het kraanbereik van de 750 tons kraan gebracht, zodat de 750 tons kraan deze zelfstandig op de landhoofden kon plaatsen. De werkzaamheden verliepen uiterst voorspoedig en nog voor het licht werd, lag de brug op zijn plaats en werden de kranen ingepakt.

De Koedoodbrug maakt onderdeel uit van de Groene verbinding, welke Rotterdam-Zuid met het groen buiten de stad, Landschapspark Buytenland en andere natuur langs de Oude Maas, verbindt. Wandelaars en fietsers kunnen straks van Rotterdam via een brug over de A15 en de Betuwelijn naar Landschapspark Buytenland.

Foto's: Jelco Stouthandel Fotografie

Aankomst brug
Hijswerkzaamheden Koedoodbrug
Hijswerkzaamheden Koedoodbrug
Hijswerkzaamheden Koedoodbrug
Hijswerkzaamheden Koedoodbrug
Hijswerkzaamheden Koedoodbrug

Related Posts

↑ Top