Uw partner in horizontaal

en verticaal transport

Hijsen op hoog niveau

Hijsen op hoog niveau

17 jun 2014

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft onlangs op de 20e verdieping van het World Port Center aan de Wilheminakade te Rotterdam meer kantoorruimte gecreëerd door de vide van de controlekamer dicht te leggen. Met 150 m2 een relatief klein oppervlak en voor de aannemer binnen een kort tijdsbestek realiseerbaar. Echter op 72 meter hoogte was het de aanvoer van het bouwmateriaal wat deze klus ook weer een bijzondere maakte. De lange lengtes staalconstructie en ComFlor vloeren met een lengtes tot 9 meter konden niet in de lift naar de verdieping gebracht worden.

In nauw overleg met de aannemer, het Havenbedrijf, de staalconstructie leverancier en Kraanverhuur Boekestijn zijn de werkzaamheden tot in het kleinste detail doorgenomen. Voor de hijswerkzaamheden is een proefopstelling gemaakt en werden er speciale voorzieningen aangebracht om de veiligheid te waarborgen en niets aan het toeval over te laten. Verder werden met de Gemeentelijke instanties de wegafzetting, omleidingen en afzetting van de parkeerplaats georganiseerd.

Voor de hijswerkzaamheden werd de 300 tons Grove 6300L ingezet. Met 80 meter hoofdmast en 12 meter jib een behoorlijke windvanger op de Kop van Zuid. Gunstige weersomstandigheden en nagenoeg geen wind waren essentieel. Zoals 'besteld' werden wij op ons wenken bediend en was het in de ochtenduren nagenoeg windstil. Tegen de middag nam de wind iets toe maar stond in een gunstige hoek en vormde geen belemmering om de bouwmaterialen via de kleine sparing in de gevel veilig naar binnen te kunnen hijsen.

Binnen stonden de riggers klaar om de last te begeleiden en aan te nemen. Voordat de last werd losgepikt werd deze eerst gezekerd om daarna door de heren van het staalconstructiebedrijf via een roltafel en hijsportaal met transportkarren in positie te worden gebracht. Vanwege de geringe toegestane vloerbelasting werd slechts klein materieel ingezet om het materiaal intern te transporten.

Halverwege de middag en ruim binnen de geplande tijd waren alle bouwmaterialen binnen en kon de kraan en de afzetting worden afgebroken. Door de gedegen voorbereiding en soepele samenwerking van alle betrokken partijen met recht een klus van hoog niveau.

WPC Van Waning
WPC Van Waning
WPC Van Waning
WPC Van Waning
WPC Van Waning
WPC Van Waning
WPC van Waning
WPC Van Waning
WPC Van Waning
WPC Van Waning
WPC van Waning
WPC Van Waning
WPC Van Waning

Related Posts

↑ Top