Uw partner in horizontaal

en verticaal transport

Hijswerkzaamheden Diergaarde Blijdorp

Hijswerkzaamheden Diergaarde Blijdorp

14 jun 2013

In de wintermaanden van 2012 heeft Kraanverhuur Boekestijn hijswerkzaamheden verricht bij de bouw van Amazonica in Diergaarde Blijdorp. Voor de montage van de opvallende koepelconstructie, bestaande uit houten liggers met een transparant folie-kussen dak werd een kleine telescoopkraan ingezet. Nadat de complete constructie was gemonteerd, werd vanwege de beperkte vrije doorrijhoogte (< 3.00m) de bovencabine van de kraan gedemonteerd, zodat de kraan het bouwterrein kon verlaten.

Donderdag 13 juni is met behulp van de 300 tons telescoopkraan (Grove GMK6300L) de 10 ton zware, compleet ingerichte toiletunit geplaatst. Achter het Amazonica wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het buitenterrein.
Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp

Amazonica

In de kolom-vrije koepel met een overspanning van 56 meter is een natuurlijke biotoop van flora en fauna uit het Amazonegebied gemaakt met een stromende rivier, reptielen, schildpadden en vlinders waar de bezoekers doorheen kunnen wandelen. Met de opening van Amazonica op 27 april 2013 heeft Diergaarde Blijdorp er weer een nieuwe trekpleister bij. Meer informatie: www.diergaardeblijdorp.nl/amazonica

Related Posts

↑ Top