Uw partner in horizontaal

en verticaal transport

Kranig klusje voor gerestaureerde NDSM kraan

Kranig klusje voor gerestaureerde NDSM kraan

4 nov 2013

Ruim 2 jaar geleden presenteerde ontwikkelaar Edwin Kornmann Rudi plannen om de laatst overgebleven Kraan 13 van de voormalige NDSM werf te restaureren en om te bouwen tot luxe designhotel.

De ontwikkelaar kocht de kraan voor een symbolisch bedrag van Gemeente Amsterdam en werkte de afgelopen 2 jaar met 32 bedrijven aan het twee miljoen euro kostende project om de kraan te behouden, dit met de steun van het nationaal restauratiefonds.

Wie exclusief wil overnachten kan binnenkort het Faralda NDSM Crane Hotel Amsterdam boeken om in één van de 3 suites met fenomenaal uitzicht over het IJ te logeren. Op het dak bevindt zich een jacuzzi terras en in de onderbouw wordt een TV studio gerealiseerd.

De in slechte staat verkerende kraan werd in juli 2013 gedemonteerd en in delen per drijvende bak aangevoerd naar Scheepswerf Talsma te Franeker, die de restauratiewerkzaamheden en de bouw van de units heeft uitgevoerd. Op 18 en 19 oktober heeft Kraanverhuur Boekestijn de gerestaureerde kraandelen met een maximaal gewicht van 90 ton met de 400 tons kraan gedemonteerd en op het ponton geladen, zodat de gerestaureerde kraan te Amsterdam weer opgebouwd kon worden. Het hijswerk van de gerestaureerde onderdelen leverde deze mooie plaatjes op.

Meer informatie: www.faralda.nl en www.scheepswerftalsma.nl

NDSM kraan
NDSM kraan
NDSM kraan
NDSM
NDSM kraan
NDSM kraan

Related Posts

↑ Top