Uw partner in horizontaal

en verticaal transport

Transport en plaatsen spanten nieuwe “Koning Willem-Alexanderbrug” Breda

Transport en plaatsen spanten nieuwe “Koning Willem-Alexanderbrug” Breda

4 nov 2013

In opdracht van Dijkstaal B.V. heeft Kraanverhuur Boekestijn het horizontale en verticale transport van de vakwerk spanten voor de nieuwe Koning Willem-Alexanderbrug compleet verzorgd.

Het transport van de 28 meter lange spantconstructies werd met behulp van 2 dubbel uitschuifbare semie diepladers uitgevoerd vanaf de productielocatie van Dijkstaal te Maassluis naar de spuiter te Nieuwdorp, waar de spanten werden voorzien van een speciale antigraffiti-coating.

Nadat deze coating was aangebracht, konden de spanten op transport richting Breda . Bij aankomst stond de 400 Tons kraan gereed zodat de hijswerkzaamheden gelijk konden starten. Wethouder Meeuwis van Gemeente Breda draaide symbolisch de eerste moeren aan.

Voor het transport en hijswerk van de spanten verzorgde Kraanverhuur Boekestijn tevens de benodigde transportvergunningen, de particuliere begeleiding en het hijsplan.

De oude trambrug in Breda wordt vervangen voor de nieuwe Willem-Alexanderbrug, hierdoor verbetert de bereikbaarheid tot de historische haven voor de scheepvaart tot 3,20 meter doorvaarthoogte.

Meer informatie: www.trambrugbreda.nl & www.dijkstaal.nl

Foto's: Bart Knippels

Trambrug Breda
Trambrug Breda
Trambrug Breda

Related Posts

↑ Top