Uw partner in horizontaal

en verticaal transport

Uitwisseling tankdak Vopak Terminal Vlaardingen

Uitwisseling tankdak Vopak Terminal Vlaardingen

5 mrt 2014

In het weekend van 1 maart 2014 heeft Kraanverhuur Boekestijn op het terrein van Vopak Terminal Vlaardingen met behulp van twee 750 tons kranen een beschadigd tankdak uitgewisseld. Een specialistische klus waar intensieve voorbereiding, diverse hijsplannen en risicoanalyses aan vooraf gingen.

Door onvoorziene omstandigheden was het dak van een nieuwe tank dusdanig beschadigd, dat vervanging noodzakelijk was. De tank bevond zich op 100 meter reikwijdte te midden tussen diverse andere tanks. Vanwege veiligheidsredenen en omdat de operatie veel hinder gaf voor Vopak werden de werkzaamheden in een weekend uitgevoerd.

Na enkele weken uitstel vanwege onrustige weersomstandigheden werd op woensdag 26-03-2014 de beslissing genomen om beide kranen op te bouwen. Een tweede 750 tons kraan werd ingehuurd. Beide LTM1750-9.1 ‘s werden uitgerust met 204 ton ballast, Y-afspanning en 87,5 m beweegbare jib en beschikten hiermee over een hijscapaciteit van 11,4 ton elk.

Het weer was zaterdagochtend met een matige wind fris maar gunstig. Om 08.00 uur werd het bestaande dak aangeslagen. Omstreeks half 10 was het dak losgekoppeld en werd dit onder de grootse precisie tussen beide kranen door gehesen en op het parkeerterrein gelost. Het nieuwe dak werd rond 12 uur op gelijke wijze teruggeplaatst, waarna aansluitend met één van de kranen nog diverse hulpstukken op het tankdak werden geplaatst.

De werkzaamheden verliepen gunstig en binnen het voorgeschreven tijdsbestek en de opdrachtgever en Vopak waren tevreden over het algehele verloop.

Foto's: Jelco Stouthandel Fotografie

wissel tankdak
wissel tankdak
wissel tankdak
wissel tankdak
wissel tankdak
wissel tankdak

Related Posts

↑ Top