Uw partner in horizontaal

en verticaal transport

Rupskraan LR1350-1 opgebouwd

Rupskraan LR1350-1 opgebouwd

21 apr 2014

Menig Maaslander en Maassluizer zal zich dit Paasweekend hebben afgevraagd waarom er een enorme kraan achter de omheining bij Kraanverhuur Boekestijn staat opgebouwd. Nee, Boekestijn heeft geen bouwplannen en nee, het is niet de nieuwe 500 tons kraan. Die kraan wordt aankomende week opgebouwd en zal zelfs nog wat hoger rijken, maar is in verhouding een stuk slanker als deze gigant.

Ter voorbereiding op een project heeft Kraanverhuur Boekestijn deze 350 Tons rupskraan tijdelijk gehuurd en afgelopen zaterdag opgebouwd ter inspectie. De kraan wordt volgende week weer afgebouwd en transport klaar gemaakt.

Op de Maasvlakte worden binnenkort 5 windturbines gedemonteerd. Kraanverhuur Boekestijn zal hierbij de hijswerkzaamheden compleet verzorgen en zet onder andere deze 350 Tons Liebherr LR1350-1 in. Deze rupskraan zal de windturbines in delen demonteren. De windturbines hebben een ashoogte van 68 meter met een rotordiameter van 72 m. De nacelle (= behuizing met o.a. de tandwielkast en generator) is met een totaalgewicht van 85 ton het zwaarst te hijsen onderdeel.

LR1350-1 opgebouwd werf
LR1350-1 opgebouwd werf

Related Posts

↑ Top